Peneliti manggihan panyakit sapi anyar jeung nyegah tina nyebarkeun

Peneliti manggihan panyakit sapi anyar jeung nyegah tina nyebarkeun

Handap ngulik genetik sahiji anak sapi cacad panalungtikan téh bisa uncover kasakit saméméhna kanyahoan kapanggih diantara sapi Holstein. The beternak bula ti mana éta mutasi sahingga deformasi dina originate geus ayeuna geus nempatkeun ka handap pikeun nyegah panyakit ti nyebarna salajengna.

Dina sapi Denmark beternak mani tina salah bula pembibitan ieu dipaké pikeun inseminate loba sapi. Alatan loba inseminations salah bula tiasa sahingga rébuan bapa anak sapi. Ku sabab eta penting pisan keur ngabedakeun beternak bulls mawa kasakit turunan.

Ieu kahayang peneliti di Universitas kopenhagen kakarék rengse. Dina ulikan diantara anak sapi Holstein diterbitkeun dina jurnal ilmiah  BMC Géologi  aranjeunna geus kapanggih kasakit hitherto undescribed diantara sato - a deformasi raray geus aranjeunna dipilih pikeun nelepon raray Dysplasia Sindrom. Para panalungtik geus manggihan mutasi genetik nu geus ngabalukarkeun kasakit diantara anak sapi jeung disusud eta deui ka salah sahiji bula beternak tangtu. Bula geus ayeuna geus nempatkeun ka handap pikeun nyegah kasus salajengna tina kasakit diantara anak sapi anyar-dilahirkeun.

'Kami manggihan yén salah beternak bula sempet ngembangkeun hiji mutasi dina sél mani-ngahasilkeun jaringan, nu ngarah ka deformasi kalangan anak sapi. bula ka diliwatan mutasi dina ka 0,5 per cent turunan na, nu teu disada kawas loba. Tapi bula ieu sempet geus fathered leuwih ti 2.000 anak sapi jeung bisa berpotensi geus datang ka bapana malah leuwih. Sakabeh anak sapi cacad maot atanapi kedah ancur alatan maranéhanana nalangsara. Kituna, ieu penting pikeun manggihan anu ngabalukarkeun ', nyebutkeun Professor Jørgen Agerholm ti Departemen Élmu klinis Pangajaran sarta Palatihan Atikan.

Saatos gaduh informasi nampi ti veterinarians sahiji anak sapi jeung deformations raray, Jørgen Agerholm indit pilari kasus leuwih dina jaringan nya ku veterinarians sapi, kaasup dina Facebook. Anjeunna lajeng narima deui anak sapi keur ujian.

DNA ti anak sapi cacad ieu subjected mun ngulik genetik, sarta di dieu teh peneliti dicirikeun dina bagian sakabéh génom nu ngandung mutasi moal kapanggih dina Holstein DNA normal. Ieu mungkin alatan mappings saméméhna teleb ngeunaan Holstein DNA normal.

Para panalungtik lajeng diajar yén deformations raray sarupa anu kapanggih di kalangan manusa, sarta ieu anu disababkeun ku mutations dina bagian sarua génom nu, leuwih husus nu gén FGFR2 diantara babies anyar-dilahirkeun. gén ieu sequenced di génom nu anak sapi ', sarta peneliti éta lajeng bisa nangtukeun yén hiji mutasi dina gén ieu sempet ngabalukarkeun kasakit kalangan anak sapi. Kasakit manusa sahingga mantuan panalungtik dina prosés identifying nu mutasi gen.

Para panalungtik ogé nalungtik DNA ti kolot jeung duduluran di anak sapi 'sarta diajar nu mutasi ogé didominasi di dieu. Ieu ngandung harti yén anak sapi dimekarkeun deformasi dina nalika mutasi dina ieu diliwatan on ti boh indung atawa bapa teu ti duanana teh indung jeung bapa, nu dina kasus kalawan loba kasakit turunan.

'Tujuan kami sok ka nurunkeun Jumlah anak sapi gering na maot, sakumaha sababaraha kasakit turunan pisan nyeri na invalidating. Bisi ieu panon ngagantung ka handap ti huluna tina anak sapi, sarta deformations raray disababkeun aranjeunna pikeun manggihan masalah engapan parna. Teu hésé ngabayangkeun nu nyeri ieu disababkeun. Hasil Panalungtikan kawas ieu bakal ngaluhuran karaharjaan sato ku ngawatesan sumebarna panyakit kawas. Sarta tangtu eta oge ngaronjatkeun kaayaan finansial ti boga sapi, anu bisa ngaleutikan karugian ', ngécéskeun Jørgen Agerholm, anu oge Kepala tina Bagéan pikeun Pangajaran sarta Palatihan Atikan Baranahan jeung Obstetrics.

Kirim surat anjeun keur urang bandung:

panalungtikan AYEUNA
  • * CAPTCHA: Mangga pilih Heart


waktos pos: Feb-27-2018
WhatsApp Online Chat !