oxytetracycline injeksion 20%

Përshkrim i shkurtër:

Perberja 5% secili ml përmban oxytetracycline 50 mg. 10% secili ml përmban oxytetracycline 100 mg. 13% secili ml përmban oxytetracycline 130 mg. 20% secili ml përmban oxytetracycline 200 mg. 30% secili ml përmban oxytetracycline 300 mg. Përshkrimet Fangtongoxy është një spektër antibiotik gjerë bakteriostatik. Ai vepron në Gram-pozitive dhe Gram-negative mikroorganizmave. Kjo është veçanërisht e ndjeshme për streptokoket, clostridia, E.coli, shigellae, brucellae, Salmonellozat, leptospirae. Etj Në addit ...


Detail Product

Produkt Tags

përbërje

5% secili ml përmban oxytetracycline 50 mg.

10% secili ml përmban oxytetracycline 100 mg.

13% secili ml përmban oxytetracycline 130 mg.

20% secili ml përmban oxytetracycline 200 mg.

30% secili ml përmban oxytetracycline 300 mg.

 

përshkrimet

Fangtongoxy është një spektër antibiotik gjerë bakteriostatik. Ai vepron në Gram-pozitive dhe Gram-negative mikroorganizmave. Kjo është veçanërisht e ndjeshme për streptokoket, clostridia, E.coli, shigellae, brucellae, Salmonellozat, leptospirae. Etj Përveç kësaj, ajo është efektive kundër disa mikoplazmave, Rickettsiae, klamidia, disa protozoa dhe viruseve të mëdha.

Pas administrimit të dozës terapeutike të Fangtongoxy 5%, një nivel i lartë i oxytetracycline në gjak arrihet brenda gjysmë ore në 4 orë.

 

Indikacionet

Trajtimi i sëmundjeve të shkaktuara nga organizmat Oxtetracycline-prekshëm me bagëti, deleve dhe dhive. Sëmundjeve duke përfshirë kompleksin pneumonia dhe të anijeve etheve lidhur me Pasteurella spp dhe Haemophilus spp, infektive gjedhit kerato-konjuktivit (përskuqje e syve) e shkaktuar nga Moraxella Bovis, kalb këmbës dhe difteria shkaktuar nga Fusobacterium necrophorum, Enterit bakterial (scours) e shkaktuar nga Escherichia coli, gjuha druri shkaktuar nga Actinobacillus lignierisii; Leptospirosis shkaktuar nga Leptospira pomoma; Infeksionet plagë dhe metritis akute të shkaktuara nga shtamet e staphylocci dhe streptokoket organizmave të ndjeshme ndaj oxytetracycline.

 

Për kafshët: bronkopneumoni dhe infeksioneve të tjera respiratore, infeksione te traktit gastrointestinal, metritis, mastitë, septikemi, infeksionet lehonisë, dhe infeksioneve bacterrial sekondare shkaktuara kryesisht nga viruset, etj

 

Për delet dhe dhitë: infeksionet e frymëmarrjes, urogjenital, traktin gastrointestinal dhe hooves, mastitit, plagët e infektuara, etj

 

Veprimi farmakologjik: N / A

 

Perdorimi dhe administrimi

Administruar nga injeksion intramuskular. Doza e parim sasi aktive Oxytetracy-Cline deri ne 10 mg / kg peshë trupore të kafshës. Administron për 3 - 5 ditë në varësi të llojit dhe ashpërsia e infeksionit. Administrata është kryer në vëllimin e mëposhtme:

Bagëtia 2ml / 10 kg peshë trupore

Viçat 2ml / 10 kg bodyweight
dele dhe dhi 2ml / 10 kg peshë trupore

Derrat 2ml / 10 kg peshë trupore

 

efekt anësor dhe contraindication

Fangtongoxy 5% nuk ​​ka për qëllim për macet, qentë dhe kuajt. Ajo nuk duhet të jepet për kafshët në fund të shtatzënisë, kafshë me dëme të rënda të mëlçisë dhe të veshkave dhe të kafshëve të ndjeshëm për Oxytetraycline.

 

Ndonjëherë një ënjtje të përkohshëm në vendin e injektimit ndodh.

 

Mase paraprake: N / A

 

tërheqja periudhë

Nga trajtimi i fundit, brenda 21 ditëve për mish dhe indet ngrënshëm dhe brenda 7 ditëve për qumësht.

 

ruajtje

Shitore në një vend të freskët dhe të thatë poshtë 25 centi-gradë, larg nga drita

 

vlefshmëri

3 vjet.


  • Previous:
  • Next:

  • WhatsApp Online Chat !