mobile station

Penstrep ( Penicillin G Procaine+ Dihydrostreptomycin Suspention) 20 20

Краток опис:

Composition: 20:20 each ml contains: Penicillin G Procaine …………. 200,00 IU/ ml Dihydrostreptomycin Sulphate ………… 200 mg/ml   Descriptions: Penstrep is a white to off-white aqueous suspension for parenteral administration.   Indications: Penstrep injection is indicated for use in cattle, horses, pigs and sheep in the treatment of infections caused by susceptible organisms including: erysipelas; navel/join ill; respiratory tract infections including pneumonia and atrophic rhinitis; listeriosis...


детали за производот

Тагови производ

состав:

20:20 секој ml содржи:

Penicillin G Procaine …………. 200,00 IU/ ml

Dihydrostreptomycin Sulphate ………… 200 mg/ml

 

описи :

Penstrep е бел до off-бело водена суспензија за парентерална администрација.

 

индикации:

Penstrep инјектирање е индициран за употреба кај говеда, коњи, свињи и овци во третманот на инфекции предизвикани од осетливи микроорганизми, вклучувајќи: еризипел; папокот / приклучат болни; инфекции на респираторниот тракт, вклучувајќи пневмонија и атрофичен ринитис; листериоза; менингитис; сепса; токсемија поврзани со Salmonella spp, салмонелоза.; и контрола на секундарна бактериска напаѓачите во болести на основното вирусно потекло. Комбинација на пеницилин и дихидрострептомицин е особено корисно во третманот на мешани инфекции вклучуваат и грам-позитивни и грам-негативни организми.

 

Фармаколошки акција:  N / A

 

Употреба и администрација: 

Препорачаната дневна доза за говеда, коњи, свињи и овци е 8 mg прокаин пеницилин и 10 mg дихидрострептомицин сулфат по кг телесна тежина постигнува со администрирање на 1 ml Penstrep на 25 kg телесна тежина. Дозата треба да се зема еднаш дневно со длабока интрамускулна инјекција за период до три последователни дена. максимален волумен дозата која се дава на едно место не треба да надминува 15 ml за коњи, 6 ml за добиток, 3 ml за овци и 1,5 ml за свињи.

 

Повлекување време:

Млеко: 60 часа

Говеда: 23days

Свињи: 18days

Овци: 31days

 

Начин на чување:

Чува на температура до 30 o C. Да се заштити од светлина. Се чува вон дофат на деца.

По повлекувањето на првата доза, користете го производот во рок од 28 дена.

 

валидност

2 години


  • Претходно:
  • Следно:

  • WhatsApp Online Chat !