окситетрациклин инјекција 20%

Краток опис:

Состав 5% секој ml содржи Окситетрациклин 50 mg. 10% секој Окситетрациклин ml содржи 100 mg. 13% секој ml содржи Окситетрациклин 130 mg. 20% секоја Окситетрациклин ml содржи 200 mg. 30% секој ml содржи Окситетрациклин 300 mg. Описи Fangtongoxy широк спектар бактериостатски антибиотик. Делува на грам-позитивни и грам-негативни микроорганизми. Тоа е особено чувствителна на стрептококи, клостридии, E.coli, шигели, brucellae, салмонели, leptospirae. Итн Во addit ...


детали за производот

Тагови производ

составот

5% секој ml содржи Окситетрациклин 50 mg.

10% секој Окситетрациклин ml содржи 100 mg.

13% секој ml содржи Окситетрациклин 130 mg.

20% секоја Окситетрациклин ml содржи 200 mg.

30% секој ml содржи Окситетрациклин 300 mg.

 

описи

Fangtongoxy е широк спектар бактериостатски антибиотик. Делува на грам-позитивни и грам-негативни микроорганизми. Тоа е особено чувствителна на стрептококи, клостридии, E.coli, шигели, brucellae, салмонели, leptospirae. Итн Покрај тоа, тоа е ефикасен против некои микоплазми, рикеции, кламидии, некои протозои и големи вируси.

По администрација на терапевтска доза од Fangtongoxy 5%, високо ниво на Окситетрациклин во крвта се постигнува во рок од половина час до 4 часа.

 

индикации

Лекување на болести предизвикани од Oxtetracycline-осетливи организми на говеда, овци и кози. Болести, вклучувајќи комплекс пневмонија и испорака треска поврзани со предизвикани од Moraxella bovis, нога гниење и дифтерија предизвикани од Fusobacterium necrophorum, бактериски ентеритис (мазни) предизвикани од Escherichia coli Pasteurella spp и Haemophilus spp, заразни говеда kerato-коњуктивитис (pinkeye), дрвени јазик предизвикани од страна на Actinobacillus lignierisii; лептоспироза предизвикани од Leptospira pomoma; инфекции на рани и акутна метритис предизвикани од видови на staphylocci и стрептококи организми чувствителни на Окситетрациклин.

 

За добиток: бронхопневмонија и други респираторни инфекции, инфекции на гастроинтестиналниот тракт, метритис, маститис, септикемија, пуерперална инфекција и средно bacterrial инфекции предизвикани првенствено од вируси, итн

 

За овци и кози: Инфекции на респираторниот систем, урогениталниот, гастроинтестиналниот тракт и копита, маститис, инфицирани рани, итн

 

Фармаколошки акција: N / A

 

Употреба и администрација

Се администрира со интрамускулна инјекција. Дозата на активната состојка количини Oxytetracy-Cline до 10 mg / kg телесна тежина на животното. Администрирање за 3 - 5 дена, во зависност од видот и тежината на инфекцијата. Администрацијата се врши во следниве волумен:

Говеда 2ml / 10 kg телесна тежина

Телињата 2ml / 10 kg телесна тежина
на овци и кози 2ml / 10 kg телесна тежина

Свињите 2ml / 10 kg телесна тежина

 

Несакани ефекти и контраиндикации

Fangtongoxy 5% не е наменет за мачки, кучиња и коњи. Тоа не треба да биде даден на животните во доцна бременост, животни со тешки оштетувања на црниот дроб и бубрезите и на животните пречувствителни на Oxytetraycline.

 

Понекогаш привремена оток на местото на инјектирање се случува.

 

Предупредување: N / A

 

повлекување период

Од минатата третман, во рок од 21 дена за месо и јастиви ткива и во рок од 7 дена за млеко.

 

складирање

Да се ​​чува на ладно и суво место на температура под 25 степени centi-, далеку од светлината

 

валидност

3 години.


  • Претходно:
  • Следно:

  • WhatsApp Online Chat !