ивермектин инјекција 1%

Краток опис:

Состав: 1% секој ml содржи ивермектин 10 mg. 2% за секоја ml содржи ivermecitn 20 mg. Описи: N / A Индикации: инјекцијата е главно применети за лекување на болести на гастроинтестиналниот нематоди, hypoderma bovis, hypoderma lineatum, носот овца бот, psoroptes ovis, Sarcoptes scabiei var домашно животно половина. Suis, Sarcoptes ovis, Fasciola (џигер Fluke), парење spp и слично. Говеда: Ostertagia ostertagi (. Вклучувајќи инхибирана o ostertagi), o. lyrata, haemonchus placei, trichostrongy ...


детали за производот

Тагови производ

состав:

1% секој ml содржи ивермектин 10 mg.

2% за секоја ml содржи ivermecitn 20 mg.

описи : N / A

индикации:

Инјекцијата е главно применети за лекување на болести на гастроинтестиналниот нематоди, hypoderma bovis, hypoderma lineatum, нос овци бот, psoroptes ovis, Sarcoptes scabiei var домашни животното. Suis, Sarcoptes ovis, Fasciola (џигер Fluke), парење spp и слично.

Говеда: Ostertagia ostertagi (. Вклучувајќи инхибирана o ostertagi), o. lyrata, haemonchus placei, trichostrongylus axei, т. colubriformis, cooperia oncophora, в. punctata, в. pectinata, bunostomum phlebotomum, nematodirus helvetianus (само возрасни), n. spathiger (само возрасни), oesophagostomum radiatum, dictyocaulus viviparus, Fasciola hepatica (само возрасни), hypoderma bovis, h. lineatum, linognathus vituli, haematopinus eurysternus, solenopotes capillatus, psoroptes ovis (SYN. p. communis var. bovis), Sarcoptes scabiei var. bovis.

Овци: Oestrus ovis, Sarcoptes scabiei, psoregates var ovis, trichostrongylus axei, haemonchus СПС, ostertagia СПС, trichostrongylus СПС, nematodirus СПС, cooperia СПС, bunostomum СПС, Strongyloides СПС, oesophagastomum СПС, chabertia СПС......... , Trichuris СПС., dictyocaulus СПС.

Кучињата: Sarcoptes scabiei, otodectes cynotis, toxascaris leonina, Toxocara caninum / CATI, uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Trichuris vulpis, dirifilaria (ларвовиден фази)

Фармаколошки акција: N / A

Употреба и администрација:

Поткожно.

Говеда: 1.0 ml / 50 kg телесна тежина.
Овци: 0.5 ml / 25 kg телесна тежина.
Кучиња: 0.5 ml / 25 kg телесна тежина.

Несакани ефекти и контраиндикации:

Не лекување добиток во рок од 35 дена од денот на колење. Бидејќи времето повлекување во млеко не е воспоставена, не го користат во женски млечни говеда на одгледување возраст. Не третираат свински во рок од 18 дена од денот на колење. Не третираат ирваси рок од 8 недели (56 дена) на колење. Чувајте го ова и сите лекови надвор од дофат на деца.

Предупредување: N / A

Повлекување од време:

28 дена за добиток.

21 дена за овци, кози.

21 дена за млеко.

Складирање и завршување на времето :

Се стави на ладно, суво и темно место.

3 години.


  • Претходно:
  • Следно:

  • ПОВРЗАНИ ПРОИЗВОДИ

    WhatsApp Online Chat !