mobile station

Ивермектин 1% + Closantel 10% инјекција

Краток опис:

Изглед Тоа е килибар за кафеаво жолта бистра течност. СОСТАВ Еден ml содржи: Ивермектин 10mg, Closantel: 100 мг. Индикација за третман на мешани трематоди (среќа) и нематоди или членконоги инфестации поради гастроинтестинални црви, lungworms, eyeworms, warbles, грини и вошки на добиток. Гастроинтестинални црви Ostertagia ostertagi (вклучувајќи инхибирано ларвовиден фази), Ostertagia lyrata (за возрасни), Haemonchus placei (за возрасни и незрели), Trichostrongylus axei (за возрасни и ...


детали за производот

Тагови производ

Изглед

Тоа е килибар за кафеаво жолта бистра течност.

СОСТАВ

Секој ml содржи: Ивермектин 10mg, Closantel: 100 мг.

СВЕТЛО

За третман на мешани трематоди (среќа) и нематоди или членконоги инфестации поради гастроинтестинални црви, lungworms, eyeworms, warbles, грини и вошки на добиток.

гастроинтестинални црви

Ostertagia ostertagi (вклучувајќи инхибирана на ларвите фази), Ostertagia lyrata (за возрасни), Haemonchus placei (за возрасни и незрели), Trichostrongylus axei (за возрасни и незрели), Trichostrongylus colubriformis (за возрасни и незрели), Cooperia oncophora (за возрасни и незрели), Cooperia punctata ( возрасни и незрели), Cooperia pectinata (за возрасни и незрели), Oesophagostomum radiatum (за возрасни и незрели), Nematodirus helvetianus (за возрасни), Nematodirus spathiger (за возрасни), Strongyloides papillosus (за возрасни), Bunostomum phlebotomum (за возрасни и незрели), Toxocara vitulorum ( возрасни), Trichuris spp.

Lungworms

Dictyocaulus viviparus (за возрасни и 4 ларви фаза).

На црниот дроб Fluke (трематоди)

Fasciola gigantica, Fasciola hepatica.

Третирање на случаен на 12 недели (зрели)> 99% ефикасност.

Третман на среќа во 9 недели (доцна незрели)> 90% ефикасност.

Eyeworms (за возрасни)

Thelazia spp.

Говеда grubs (паразитски фази)

Hypoderma bovis, Hypoderma lineatum.

вошки

Linognathus vituli, Haematopinus eurysternus, Solenopotes capillatus.

краста Грини

Psoroptes ovis (SYN P communis var bovis), Sarcoptes scabiei var bovis.

КОНТРАИНДИКАЦИИ

IVERTEL не е за интравенска или интрамускулна употреба.

Avermectins не може да се толерира и во сите не-целни видови (случаи на нетолеранција и со фатален исход

се пријавени во кучиња особено Collies, Bobtails староанглискиот Sheepdogs и сродни раси или крстови,

а исто така и во желки / желки).

Да не се користи во случаи на позната преосетливост на активните состојки.

Не се администрира истовремено со хлорирани соединенија. На ефект на ГАБА агонисти се зголеми за ивермектин.

ПОСЕБНИ МЕРКИ НА ПРЕТПАЗЛИВОСТ

Дози поголеми од 10 ml треба да се инјектира во две различни места со цел да се намали минлива непријатност или реакции на местото на инјектирање.

Тоа не е препорачливо да се администрира производот кога ларви Hypoderma lineatum се локализирани во periaesophagic регионот, или кога Hypoderma bovis ларви се наоѓа во 'рбетниот канал. Побараат професионален совет од ветеринар за да се утврди најдобриот период на користење.

ДОЗИРАЊЕ И ROUTE

Субкутана инјекција.

1 ml на 50 кг. телесна тежина, што е еквивалентно на 200 mcg / kg Ивермектин и 2 mg / kg Closantel.

Предозирање

Единечна доза од 4.0 mg / kg ивермектин (20 пати препорачана доза) се администрира субкутано, резултира со атаксија и депресија. Не противотров е идентификуван. Симптоматска терапија може да биде од корист.

Знаци на предозирање Closantel вклучуваат губење на апетит, намалена визија, лабава фекалии и зголемена фреквенција на дефекација. Високи дози може да предизвика слепило, хипервентилација, хипертермија, општа слабост, некоординираност, конвулзии, тахикардија и во екстремни случаи и смрт. Третман на предозирање е симптоматска како противотров не е идентификуван.

ПОВЛЕКУВАЊЕ ПЕРИОД

Месо: 35 дена.

Не е дозволена за користење на добиток за производство на млеко за исхрана на луѓето.

Да не се користи во не-млечни крави доилки вклучувајќи ги и бремените јуници, кои се наменети за производство на млеко

за исхрана на луѓето, во рок од 60 дена од денот се очекува породувањето.

Не користете closantel содржат производи во текот на 35 ден повлекување.

ВАЖНОСТА

2 години.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА

Во 50 ml или 100 ml шише.

СКЛАДИРАЊЕ

Се чуваат на ладно, суво и темно место.


  • Претходно:
  • Следно:

  • WhatsApp Online Chat !