mobile station

албендазол болус 600mg

Краток опис:

Состав: трговско име на овој производ, исто така, е именуван како Albentong 600. Секоја болус албендазол содржи 600mg. ОПИС: Albentong 600 е зелена или розова боја oblonged постигна од една страна болус и тоа е широк спектар anthelmintic што е исклучително активен против повеќето нематоди и цестоди некои wrorms вклучувајќи лента црви и возрасни црниот дроб случајност. Фармакологија: Albentong 600 со тоа е ниска растворливост, ограничена количина на дадената доза на Albentong 600 се апсорбира од т ...


детали за производот

Тагови производ

СОСТАВ:

Трговскиот назив на овој производ, исто така, е именуван како Albentong 600. Секоја болус албендазол содржи 600mg.

 

ОПИС:

Albentong 600 е зелена или розова боја oblonged постигна од една страна болус и тоа е широк спектар anthelmintic што е исклучително активен против повеќето нематоди и цестоди некои wrorms вклучувајќи лента црви и возрасни црниот дроб случајност.

 

фармакологија:

Albentong 600 со тоа е ниска растворливост, ограничена количина на дадената доза на Albentong 600 се апсорбира од желудникот и цревата. Сепак, еднаш на дрога се апсорбира врв плазма ниво може да се случи во плазмата 2-4hours.The ретко е поголема од 1% од дозата поради тоа е релативно ниска растворливост. Albentong 600 се излачува бавно.

 

Механизам на дејство:

Се смета дека Albentong 600 дела на helminthes со инхибиција на системот за фумарат и има влијание во превземањето на гликозата и може да влијае на метаболизмот на гликоген. Оваа акција е забележлив во дека цревните клетки на паразитот не се во состојба да апсорбира хранливи материи, така што паразитот на крајот се гладуваа на гликоген. Albentong 600 поради тоа е побавен метаболизам имаат повеќе продолжен ефект на helminthes и со тоа да се зголеми можноста на гликоген глад.

 

Индикација:

Albentong 600 е одобрен за следните endoparasites говеда / овци / кози:...... Ostertagia ostertagi, haemonchus spp, trichostrongylus spp, nematodius spp, cooperia spp, bunostomum phlebotomum, oesphagostomum spp, dictacaulus spp, Fasciola hepatica (возрасни) и moniezia spp.

Коњи: големи и мали strongyles, oxyuris equi, trichostrongylus spp & ascardis spp.

 

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА:

За коњи: 5-10mg / kg од телесната тежина за орална дозирање.

За говеда, овци и кози: 10-15mg / kg телесна тежина за перорална употреба.

 

Несакани ефекти:

Без несакани ефекти на пропишаната стапка на дозата.

 

Предупредување и мерки на претпазливост:

Albentong 600 на Fluke leved доза за овците не треба да се дозираат во tupping и за еден месец по овни се отстранети.

Бремените овци покажаа тератогени ефекти за време на 2-ри и 3-ти и 4-та недела од бременоста, па тоа е контраиндицирана и не треба да се пропишани во првиот месец од бременоста.

 

ПОВЛЕКУВАЊЕ TIME:

Говеда: 14 дена.

Овци и кози: 4 дена.

Млеко: 60 часа по одбивањето.

 

СКЛАДИРАЊЕ:

Чувајте ги на ладно, суво и темно место под 30 ℃.

 

Презентација:

Избраздени болус во пакувања од 50 или 50 болус / тегла.

 

Валидност до:

4 години.


  • Претходно:
  • Следно:

  • WhatsApp Online Chat !