Peneliti nemokake penyakit sapi anyar lan nyegah saka nyebar

Peneliti nemokake penyakit sapi anyar lan nyegah saka nyebar

Dipuntedahaken pasinaon genetik pedhèt deformed, riset bisa miyak penyakit sadurunge ora dingerteni ditemokaké ing antarane sapi Holstein. Ing breeding wedhus kang mutasi lan kanthi mangkono ewah-ewahan bentuk ing asal wis saiki wis sijine mudhun kanggo nyegah penyakit saka nyebar luwih.

Ing sapi Danish breeding semen saka sapi lanang breeding digunakake kanggo inseminate akèh lembu. Amarga akeh inseminations sapi lanang bisa mangkono ewu rama pedhèt. Mulane, iku penting kanggo nemtokake apa breeding sapi lanang nindakake penyakit nurun.

Iki persis apa peneliti ing Universitas Copenhagen wis mung rampung. Ing studi sing antarane calves Holstein diterbitake ing jurnal ilmiah  BMC Genetics  padha katutup penyakit dumugi undescribed antarane kewan - a ewah-ewahan bentuk rai wis padha milih kanggo nelpon rai Dysplasia sindrom. Peneliti wis katutup mutasi genetik sing iku sabab saka penyakit antarane pedhèt lan dilacak maneh kanggo sapi lanang siji breeding tartamtu. Bull wis saiki wis sijine mudhun kanggo nyegah kasus luwih saka penyakit antarane calves anyar-lair.

'We katutup sing siji breeding sapi wis dikembangaké dadi mutasi ing sèl saka semen-prodhuksi tissue, ingkang ewah-ewahan bentuk antarane calves. Bull liwati mutasi ing kanggo saben 0,5 sen saka turunane, kang ora muni kaya akeh. Nanging Bull wis Rama luwih saka 2,000 pedhèt lan potènsi wis teka rama malah liyane. Kabeh calves deformed seda utawa wis disirnakake amarga padha gerah. Mulane, iku penting kanggo nemokake sabab ', ngandika Profesor Jørgen Agerholm saka Departemen Ilmu Clinical Veterinary.

Sawise gadhah informasi ditampa saka veterinarians pedhèt karo deformations rai, Jørgen Agerholm banjur looking for kasus liyane ing jaringan kang veterinarians sapi, kalebu ing Facebook. Banjur nampa liyane calves kanggo ujian.

DNA saka calves deformed iki ngalami pasinaon genetis, lan kene peneliti dikenali sisih sakabèhé saka génom kang sing ngganti wujud ora ketemu ing Holstein DNA normal. Iki bisa amarga mappings sadurungé jero Holstein DNA normal.

Peneliti banjur sinau sing deformations rai padha sing ditemokaké ing antarane manungsa, lan iki sing disebabake wujud ing sisih padha génom, luwih khusus gene FGFR2 antarane bayi anyar-lair. gene iki dipunupados ing génom calves ', lan peneliti banjur padha bisa nemtokake sing ngganti wujud ing gene iki wis nyebabake penyakit antarane calves. Penyakit manungsa mangkono mbantu peneliti ing proses Ngenali mutasi gen.

Peneliti uga sinaoni DNA saka tuwane lan vokal calves 'lan sinau sing mutasi uga didominasi kene. Iki tegese calves dikembangaké ewah-ewahan bentuk nalika mutasi iki liwati saka salah siji ing biyung utawa bapa lan ora saka loro ibu lan rama, kang cilik karo akeh penyakit nurun.

'Kita Yahoo tansah ngisor nomer calves lara lan mati, minangka sawetara penyakit nurun banget nglarani lan invalidating. Ing kasus iki mata Hung mudhun saka kepala saka calves, lan deformations rai nyebabake wong duwe masalah AMBEGAN abot. Iku ora angel kanggo mbayangno pain iki nyebabake. asil riset kaya iki bakal nginggilaken ing kewan pandjenengan dening matesi panyebaran penyakit kuwi. Lan mesthi uga mbenakake kahanan financial saka pihak sing nduweni sapi, sing bisa kanggo nyilikake losses ', nerangake Jørgen Agerholm, sing uga Kepala bagean kanggo Veterinary Reproduksi lan Kebidanan.

Kirimi pesen kanggo kita:

PANALITEN SAIKI
  • * Captcha: Pilih Car


wektu Post: Feb-27-2018
WhatsApp Online Chat !